Restorative Yoga

Hieronder geef ik je graag uitgebreid uitleg waarom Restorative Yoga echt voor iedereen een must is.

Vandaag de dag worden mensen aan zoveel prikkels blootgesteld, dat we eigenlijk bijna constant afgeleid worden. We zijn gewend om meer naar buiten gekeerd te zijn en we nemen ook steeds meer ‘genoegen’ met de verschillende prikkels.

De telefoonprikkel, e-mailprikkel, verkeersprikkel, muziekprikkel en ga zo nog maar even door, zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven.

Onze grens wordt iedere keer weer ietsjes verhoogd en verlegd. Denk maar aan de geluiden in de straat of in de stad. Misschien ben je je in het begin heel erg bewust van deze geluiden, maar zijn ze na verloop van tijd zo naar de achtergrond verdwenen dat het lijkt alsof je ze bijna niet meer hoort.

Dit is eigenlijk een manier waarop wij gewend zijn om ons ‘aan te passen’. Maar dat betekent niet dat dit een goede invloed heeft op onze kwaliteit van leven.

Ongemerkt passen we ons tot zover aan, dat we uit balans raken. We keren ons zo vaak naar buiten, dat we de weg naar binnen nauwelijks tot niet meer kunnen vinden.

Restorative Yoga helpt je op een vriendelijke manier die weg naar binnen te vinden en de rust die zich daar (uiteindelijk) bevindt op te zoeken.

Want binnenin jezelf is de stilte die je zo nodig hebt om een goede balans te vinden tussen inspanning en ontspanning En is die goede balans niet wat wij eigenlijk allemaal nodig hebben om de beste versie van onszelf te kunnen zijn?

Die échte stilte opzoeken in Restorative Yoga kan wel eens heel confronterend en ongemakkelijk zijn. Maar belangrijk  om te weten is dat jouw ademhaling je kan helpen om door deze weerstand heen te ademen en de focus te verleggen. Zo ben je zelf in staat om echt los te laten wat je niet meer nodig hebt.

Met een regelmatige beoefening van Restorative Yoga, Laat je de diep liggende spanningen die zich in je weefsel hebben vastgezet lossen die langzaam op en je lichaam hervindt zijn natuurlijke en gezonde balans.

Daarnaast zul je misschien merken dat het vinden van de stilte steeds beter gaat en comfortabeler wordt.

Bij Restorative Yoga wordt er veel gebruik gemaakt van hulpmiddelen zoals dekens en bolsters. Dit is niet vreemd als je je bedenkt dat het de bedoeling is dat het volledige lichaam kan ontspannen tijdens zo’n Yoga sessie. Dus ik nodig jullie graag uit voor een restorative yoga les. 

Harte groet,

Evy Chi