Yoga flow

Yogaflow is een actieve vorm van Yoga. Verschillende houdingen gaan soepel en geleidelijk in elkaar over. 


ADEMHALING
De ademhaling speelt bij alle yogastijlen een belangrijke rol, zo ook bij Yoga flow. De ademhaling is een belangrijk onderdeel omdat de beweging synchroon met de ademhaling worden uitgevoerd. Een vloeiende en verruimende ademhaling geeft ritme en verdieping aan de bewegingen en helpt je bij het ontdekken van je eigen grenzen. Door het bewust ademen en de aaneenschakeling van verschillende houdingen creeer je een soort dans, ook wel de flow genoemd.

FLOW

Bij deze vorm van yoga gaat het om je eigen lichaam voelen,de aandacht richten op jezelf en je gedachtenstroom tot rust brengen. Omdat de aandacht uitgaat naar de vloeinde bewegingen, stopt het denken bijna automatisch en kom je meer in het moment. Je raakt als het ware in een flow waarbij je volledig opgaat in de beweging en alles om je heen even vergeet. Door diep te blijven ademen kun je spanningen in je lichaam weg laten vloeien. Je hoeft niet te presteren alleen doen wat voor jouw lichaam goed voelt. Het fijne is dat je helemaal tot rust komt en hiermee je lichaamsbewustzijn vergroot. 

Positieve effecten

Naast dat Yoga flow je gedachtenstroom tot rust brengt, vergroot het ook spierkracht,vitaliteit en flexibiliteit. Door de continue stroom van bewegingen die in elkaar overgaan verbetert het tevens je uithoudingsvermogen. De ademhaling heeft daarbij een ontspannende bijna meditatieve werking op je geest en kan hierdoor je stressniveau omlaag brengen.